Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


- KIVONAT - AZ EMBERISÉXÉGYENE (BLEKKET) VIZSGÁLATI VALLOMÁSA

SÚLYOS FÜGGŐK ELMEKÓRTANI INTÉZETE
- KIVONAT -
AZ EMBERISÉXÉGYENE (BLEKKET) VIZSGÁLATI VALLOMÁSA
2013. 06. 20.
A VIZSGÁLAT SORÁN KÉRDEZ: DR. GYÖKÉR- ÖN MIÓTA KÉPREGÉNYFÜGGŐ?
- ÖÖÖ... HÁT ÖÖ... 5 ÉVES KOROM ÓTA, DE CSAK 10-11 ÉVES KOROMBAN KEZDTEM RENDSZERESEN GYŰJTENI.
- ÉS EZ A MAI NAPIG TART?
- ÖÖ IGEN... (SÍRVA FAKAD)
- NYUGODJON MEG, MEG FOGJUK GYÓGYÍTANI, ÉS BE FOGJA LÁTNI, HOGY A KÉPREGÉNYEK KÁROSAK, JOBBAN, MINT A NAPI DOBOZ CIGARETTA, AZ ALKOHOLFOGYASZTÁS ÉS A FŰ, PERSZE EZEK EGYÜTTESEN SINCSENEK OLYAN KÁROSAK, MINT A imgp6202.jpgKÉPREGÉNYVÁSÁRLÁS, ÖN RÁADÁSUL MÉG HÚST IS ESZIK, ÉS NEM HAJLANDÓ ÁTTÉRNI A VEGETÁRIÁNUS ÉTRENDRE.
- (MEGINT SÍRVA FAKAD) GYÓGYÍTSON MEG DOKTOR ÚR!! KÉREM!!
- NYUGALOM. ÍGY LESZ. ÖN UGYEBÁR NEM DOHÁNYZIK, NEM ISZIK, NEM SZÍV MARIHUÁNÁT, ÉS SOHA NEM IS TETTE.
- NEM. HÜPP.
- PEDIG MEGTEHETNÉ, ÉS MÉG MINDIG EGÉSZSÉGESEBB ÉS KEVÉSBÉ KÉPMUTATÓ LENNE, MINT ÍGY, HOGY HÚST IS ESZIK, ÉS KÉPREGÉNYRE AD KI PÉNZT. MÉGIS MENNYI PÉNZT AD KI KÉPREGÉNYRE EGY HÓNAPBAN?
- HÜPP-HÜPP, HÁT OLYAN... 2-3000 FT
- HŰHA, HISZEN ABBÓL MÁR KIJÖNNE EGY GRAMM FŰ, VAGY 4-5 DOBOZ CIGI, AZ 4 NAPIG ELÉG LENNE, VISZONT A HÚSEVÉS IS DRÁGA ÁM, ARRA MENNYIT KÖLT?
- ÖÖÖ..
- NE IS VÁLASZOLJON, BIZTOSAN SOKKAL-SOKKAL TÖBBET, MINT AMENNYIT EGY NAPONTA EGY DOBOZ CIGIT ELSZÍVÓ, EZEN KÍVÜL 2-3imgp6203.jpg NAPONTA ALKOHOLIZÁLÓ, ÉS NAGYJÁBÓL MAJDNEM NAPI SZINTEN ELFÜVEZŐ, DE HÚST NEM EVŐ EMBER. MICSODA EGY KÉPMUTATÓ ÁLLATKÍNZÓ TANULATLAN FRÁTER ÖN! UGYE TUDJA, HOGY EZ NAGYON-NAGYON ROSSZ DOLOG, ÉS HOGY ÖN EMIATT NAGYON KÉPMUTATÓ?
- (BORZASZTÓAN SÍRVA FAKAD) ÁÁÁÁHÜHÜHÜHÜHÜÜÜÜÜ!!!! IGEN TUDOOH-HOH-OHOMM...
- SZEDJE ÖSSZE MAGÁT KÉREM, FOLYTASSUK. TEHÁT ÚGY GONDOLJA, A LEJEGYZETT ELŐZŐ VALLOMÁSÁBÓL OLVASOM, SZÓ SZERINT, HOGY A KÉPREGÉNY (FÚJ, DE UNDORÍTÓ SZÓ), MINT OLYAN, ÖN SZERINT "KÉPZŐMŰVÉSZETI JELENTŐSÉGŰ GRAFIKAI GYŰJTEMÉNY". HAHAHAH! EZT A NYILVÁNVALÓ KÉPTELENSÉGET HONNAN SZEDTE?
- HÜPP... HÁT, RAJZOK.... MEG IZÉK...
- NEVETSÉGES.
- ...ÉS IRODALMILAG IS...
- MICSODA?? NEM ELÉG HOGY PÉNZT AD EZÉRT A SZEMÉTÉRT, AMIBŐL VEHETNE CIGARETTÁT, ÉS MENNYIVEL EGÉSZSÉGESEBB LENNE, MÉG imgp6204.jpgAZT IS ÁLLÍTJA, HOGY ENNEK A FÉRCMŰNEK VAJMI KÖZE LENNE AZ IRODALOMHOZ? RÁADÁSUL AZT ÁLLÍTJA, HOGY, IDÉZEM: "HATÁSUKRA FEJLŐDÖTT A KÉZÜGYESSÉGE, ÉS SOKKAL TÖBB KÖNYVET KEZDETT OLVASNI"??? PFFF-HAHAHAH! NE MONDJA, HOGY KÖNYVEKET IS VÁSÁROL FŰ HELYETT! HAHAHA!
- BEVALLOM. DRÁGA DOKTORÚR, KÉREM SZOKTASSON LE A KÉPREGÉNYEKRŐL! TÖNKRETESZI AZ ÉLETEM. TUDOM HOGY BORZASZTÓAN DEDÓS ELFOGLALTSÁG. DE EZ NEM ELÉG, MÉG JÓL IS ÉRZEM MAGAM TŐLE, ÉS EZT NEM AKAROM! DOKTOR ÚR, ÉNVELEM MINDEN ELKÉPZELHETŐ ROSSZAT MEGTETT EZ A MOCSOK KÉPREGÉNY ÉS NEMDOHÁNYZÁS, NEMIVÁS. ELZÁRT AZ EMBEREKTŐL. NINCS KIVEL BESZÉLNEM, NEM TUD VELEM SENKI AZONOSULNI, KERÜLNI KEZDTEK.
- NEM CSODÁLOM, HISZEN HA VALAKI ENNYIRE KÉPMUTATÓ... ÉS UNALMAS!
- IGEN, NAGYON UNALMAS IS VAGYOK.
- ADOK EGY JÓ TANÁCSOT. HA VALAKI MAGÁRA MONDJA, HOGY BÉNA, VAGY HÜLYE, AZONNAL BÉNÁZZON ÉS HÜLYÉZZEN VISSZA! PONTOSAN UGYANAZT A SZÓT HASZNÁLJA RÁ, AMIT Ő MONDOTT ÖNNEK! AKKOR IS, HA ALAPTALAN! AZ MAJD LEÁLLÍTJA.
- VÁRJON, EZ MÉG CSAK A KEZDET. MÉG SEMMIT SEM TUD AZ ANTIHALLUCINÁCIÓIMRÓL. OLYAN DOLGOKAT KÉPZELEK, AMIK CSAK MÁS ORSZÁGOKBAN LÉTEZNEK, MERT NEM ÉRTIK, HOGY A MAGYARimgp6205.jpg KULTÚRA MENNYIVEL FEJLETTEBB, HOGY ELZÁRJÁK MAGUKAT A KÉPREGÉNYEKTŐL. KÉPZELJE, TÁRSAS ÖSSZEJÖVETELEKRŐL KÉPZELŐDTEM, AHOL A KÉPREGÉNYEKRŐL TARTANAK MEGBESZÉLÉST, EGYÜTT OLVASÁS... HÖPP... ÉS MÉG MEG IS BESZÉLIK, FILOZÓFIAILAG MELYIK IRÁNYZATHOZ TARTOZIK, A TÁRSADALOMKRITIKA MELY JELENSÉGÉRE MUTAT RÁ, A GRAFIKÁJA MILYEN LELKIVILÁGOT FELTÉTELEZ, ÉS MILYEN ÜGYES MEGOLDÁSAI VANNAK...
- SZÖRNYŰ... ÉS MENNYIRE KÉPMUTATÓ...
- ÜHÜÜPP... SZIPP... BORZASZTÓ... MÁR AKKOR ÉREZTEM, HOGY KÉPMUTATÓ FÜGGŐVÉ VÁLTAM, TENNEM KELL VALAMIT, KÜLÖNBEN A KULTÚRA NEVŰ KIÜTÉSES BETEGSÉG MAGÁVAL RÁNT ÉS BOLDOGSÁG-ROHAMOK TÖRNEK RÁM. MUSZÁJ HOGY MEGŐRIZZEM A MÉLTÓSÁGOS DEPRESSZIÓMAT, AMI MAGYARORSZÁGON A VALÓBAN ETALON ÉLETSZEMLÉLET, MUSZÁJ HOGY ABBAHAGYJAM A HÚSEVÉST, MERT AZZAL AZONNAL MEGMENTENÉM A FÖLDET, ÉS PERSZE MINDEN BŰNÖM AMIT 20 ÉVE CSINÁLOK, CSAK ÚGY ELSZÁLLNA ÉS MEGBOCSÁTTATNA.
- AKKOR TÉRJÜNK RÁ ARRA, MIKOR VETTE ÉSZRE KONKRÉTAN, HOGY EBBŐL A KÉPMUTATÁSBÓL KI AKAR GYÓGYULNI? UGYE JÓL TUDOM, HOGY ÖN MÉG ISTENBEN SEM HISZ???
- A FELISMERÉSKOR, HOGY MÁSOKNAK VAN IGAZA, AMIKOR EL AKARJÁK DÖNTENI, HOGY ÉN EMBER VAGYOK-E VAGY NEM, BARÁT VAGY NEM, AZZAL, HOGY HÚST ESZEM. NEM, SAJNOS EDDIG NEM HITTEM ISTENBEN, NEM VOLT RÁ OKOM... RÁJÖTTEM, HOGY HA HÚST ESZEM ÉS KÉPREGÉNYT OLVASOK, EGÉSZSÉGTELENEBB ÉS EMBERTELEN ÁLLATKÍNZÓBB IS VAGYOK, MINT AKI SZÉTFÜVEZTE AZ AGYÁT, CSÖVESEKET RUGDOSOTT OK NÉLKÜL, IDEGBETEG MÓDJÁRA KIRÚGOTT KOSÁRLABDÁVAL EGY ABLAKOT, CSAK MERT NEM SIKERÜLT EGY ZSÁKOLÁS, VÉGIGDOHÁNYOZTA A FIATALSÁGÁT, ÉS PERSZE HÚST EVETT MÍG RÁ NEM JÖTT HOGY NEM SZABAD, DE MÁRIS AZONNAL MEG VAN BOCSÁTVA, MOST MÁR SZENT EMBER, ÉS SZÉTITTA AZ AGYÁT AMIKOR CSAK VOLT RÁ PÉNZ, KÉPZELTE, HOGY KIMEGY AMERIKÁBA, KÉPZELTE, HOGY FÖLDET VESZ ÉS TERMESZT RAJTA, MINDENNEK VELEM IS MEG KELLETT VOLNA TÖRTÉNNI - Ó, MENNYI ELVESZTEGETETT IDŐ! MIÉRT NEM HALLGATTAM MÁSRA ÉS RÚGTAM BE, SZÍVTAM BE VELE EGYÜTT! MENNYIVEL JOBB EMBER LENNÉK MOST! A FELISMERÉS, HOGY MÁSOK MAJD ELDÖNTHETIK, HOGY NEKEM MI A JÓ, ÉS HOGY MIT KELL TENNEM, HOGY HASZNÁRA LEGYEK EGY VILÁGNAK, AMI JAVARÉSZT ENGEM EL AKAR TAPOSNI, CSAK HOGY ŐNEKI TÖBB JUSSA LEGYEN, MENNYIVEL TÖBB BARÁTOM LENNE, HA imgp6206.jpgNEMIBETEGSÉGET TERJESZTVE DUGNÁK CSAJOKAT, AKIVEL EGYÜTT HÁREKRISNÁZNÁK FŰTŐL ÉS ALKOHOLTÓL FELELŐSSÉGMENTES ÁLLAPOTBAN, HOGYHA VALAKI MEGSÉRÜLNE MELLETTEM, VAGY TŰZ ÜTNE KI, AKKOR ÉN CSAK BÓDULTAN FEKÜDNÉK TOVÁBB VÁLLAT VONVA, HOGY EZ MÁS BAJA, AKKOR MOST NEM ÜLNÉK ITT, DE ÉN MÉG ETTŐL IS NAGYOBB SZÖRNYŰSÉGET KÖVETTEM EL.
- AZ NEM LÉTEZIK.
- DE. DE. ÉN MÉG RAJZOLTAM IS KÉPREGÉNYT.
(A DOKTOR MAJD LEESIK A SZÉKRŐL DÖBBENETÉBEN)
- EZT EDDIG NEM EMLÍTETTE!! MICSODA KÉPMUTATÓ ÖN, HÁT ÍGY HOGY AKAR MÁSOKNAK PÉLDÁT MUTATNI AZ EGÉSZSÉGES ÉLETRŐL?? MICSODA KÉPMUTATÁS! RÖHEJ!
- KÉREM DOKTORÚR! GYÓGYÍTSON MEG! TÖBB SZÁZ DARABOS KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNYEM VAN, RENGETEG KÖNYVEM, LEMEZEIM, FANZINOM, ÉS TÖBB SZÁZ OLDALNYI KÉPREGÉNYT RAJZOLTAM!
- A KÚRÁT MÁRIS EL KELL KEZDENÜNK. NINCS MESE. ELŐSZÖR IS SZÉPEN, ÖNKEZÉVEL EBBE A KEMENCÉBE BEDOBÁLJA A KÉPREGÉNYEIT.
- ...ÍGY? JÓL CSINÁLOM?
- IGEN. MINDET. AZT IS. ÚGY. SZÉPEN. AZTÁN A KÖNYVEKET. AZTÁN A LEMEZEKET.
(PÁR PERC HALLGATÁS, CSAK A TŰZ FEL-FELLOBBANÁSA)
- MOST KÖVETKEZIK A FOGADALOM. MONDJA UTÁNAM.
- UTÁNAM.
- SOHA TÖBBET...
- SOHA TÖBBET...
- ...NEM OLVASOK, NEM VÁSÁROLOK HÚST ÉS KÉPREGÉNYT.
- ...NEM OLVASOK, NEM VÁSÁROLOK HÚST ÉS KÉPREGÉNYT.
- RÁSZOKOM A CIGARETTÁRA...
- RÁSZOKOM A CIGARETTÁRA...
- ...AZ ALKOHOLRA ÉS A FŰRE, MERT AZOK NEM KÁROSAK, HISZEN TÁRSADALMILAG IS ELFOGADOTTAK...
- ...AZ ALKOHOLRA ÉS A FŰRE, MERT AZOK NEM KÁROSAK, HISZEN TÁRSADALMILAG IS ELFOGADOTTAK...
- ...NEVETSÉGES HELYZETEKBE HOZOM, MEGALÁZOM AKI KÉPREGÉNYT OLVAS ÉS HÚST ESZIK...
- ...NEVETSÉGES HELYZETEKBE HOZOM, MEGALÁZOM AKI KÉPREGÉNYT OLVAS ÉS HÚST ESZIK...
- ...VÉGÜL PEDIG ELFOGADOM, HOGYHA EGY AZ ISTEN, ÉS Ő A MI URUNK, ÉS CSAK ANNAK LEHET IGAZA, AKI A MINDENHATÓBAN HISZ, AKI NEM ESZIK HÚST, AKI FÜVEZIK, AKI ISZIK, ÉS AKI NAPONTA LEKÜLD EGY DOBOZ CIGIT.
- ...VÉGÜL PEDIG ELFOGADOM, HOGYHA EGY AZ ISTEN, ÉS Ő A MI URUNK, ÉS CSAK ANNAK LEHET IGAZA, AKI A MINDENHATÓBAN HISZ, AKI NEM ESZIK HÚST, AKI FÜVEZIK, AKI ISZIK, ÉS AKI NAPONTA LEKÜLD EGY DOBOZ CIGIT. MÁRIS JOBBAN ÉRZEM MAGAM, DOKTOR ÚR.
(A DOKTOR BÓLINT, ÉS FELKAVARJA A TÜZET, HOGY JOBBAN ÉGJEN AZ EZER DARABRA RÚGÓ KÖNYV ÉS KÉPREGÉNY.)
- MEGTISZTULÁST ÉREZ?
- IGEN! ÉRZEM ALLAH KÖZELSÉGÉT...
- BUDDHÁÉT.
- JA IGEN. BUDDHÁÉT. ÉS MÁRIS SZENT LETTEM, HOGY NEM ESZEM HÚST?
- IGEN.
(KÖNNYEK KÖZÖTT BORUL LE A DOKTOR LÁBAIHOZ A VOLT! BETEG)
- KÖSZÖNÖM! KÖSZÖNÖM! MEGMENTETT DOKTOR ÚR!
- ÖN PEDIG A VILÁGOT! MOST MÁR SOKKAL KEVESEBB FEGYVERT GYÁRTANAK ÉS EGGYEL TÖBBEN RUGDOSNAK CSÖVEST! NE LEPŐDJÖN MEG, HISZEN AZ IGAZI MŰVÉSZ ÉRTI A KRITIKÁT!
(A VOLT BETEG HAJLONGVA MEGY KI)
- HÍVJA BE A KÖVETKEZŐ KÉPREGÉNYBUZIT! DE ELŐTTE RÚGJA FEJBE!